
いよいよ新茶の時期が始まります。
この時期は茶商・茶メーカーにとって、勝負の時期とも言えるでしょう。
では、新茶時期に一体何をするでしょう?ここで、紹介したいと思います。
茶センターでお茶を検査し、自社のニーズとイメージにあったお茶を仕入する。
荒茶という仕上げする前のお茶の原料を受け入れ、お茶の選別・火入れ・合組など、
様々な製造工程によりお茶の品質や風味に大きく関わっています。
お茶の旨み、甘みと旬の新鮮さを最大限に引き出すには、長年に腕を磨く工夫と経験が必要です。
ふだんは表に出ない人が、実は主人公だったりする。
茶師の想いを込めた新茶、ぜひ召し上がってください❣
The tea season of first pick is around the corner.
Talking about the new tea season, I would like to introduce more about the details to you.
After the first harvest, all of the Aracha (unrefined tea) will be carried to tea center in each area.
Tea specialists from each company will go for bidding to get the tea for the whole year.
After purchasing the tea, manufacturing processes of “screening, heating and blending” are the most important phrases for determine tea’s quality and flavor.
It may sounds simple but for bringing out the sweetness, deliciousness and freshness of tea,
tea specialists must brush up on their skills for years.
The tea specialists who is working behind in the factory, are indeed the main character of the story.
很快的又到了新茶採收的季節,此時期可說是茶商最關鍵的時刻,
至於新茶時期,各茶商在為何煩忙呢?在此和您介紹!
首先,採摘的新茶會被送至各地區的茶中心,並由各茶商公平競標,
得標的公司則將其荒茶(未經加工的茶的原料)運至公司,經”識別,”烘焙”以及”調配混合”等加工製程,
來決定茶的品質和風味。
如何將茶的鮮味甜味等發揮至最大極限,則是考驗茶師的經驗和技術,尤其在烘焙的階段,
茶的水分和富含的營養成分等,也會大大影響最終的商品。
在幕後揮灑汗水的職人,其實是茶世界的主人公,品嚐一杯職人日式茶,陪您一同渡過新茶的季節!