
6月10日(日)グローバルワークキャナルシティ博多店で
ティーワークショップ(TEA WORKSHOP)を行わせていただきました。
大石茶園のグループ会社であるお茶村の
日本茶インストラクター梶山が講師となり、
参加者の皆様にお茶のブレンドを
実際に体験していただくといった内容でした。
「やぶきた」「さえみどり」「つゆひかり」「おくひかり」の4つのシングルオリジン(単一品種)をベースに自分好みのお茶を作って頂きましたが、玄米の素や、変わり種のオレンジピールを混ぜたりとお茶の概念にとらわれない自由な発想で作る方々も!
シングルオリジンの味比べを行うのもあまりない体験ですが、お茶のブレンドを自分で行うということもなかなか無い機会なので何度も味見をして、真剣に配合を決めていらっしゃいました。
なかには飛び入りで参加された方もおられお茶の可能性を再度認識していただいたりと非常に楽しい時間を過ごすことができました。
参加された皆様、そしてこのような楽しい貴重な機会をご提供いただいた株式会社アダストリア様、グローバルワークキャナルシティ博多店の皆様に心より感謝申し上げます。
Inventing the unique tea in the world-Japanese Green Tea Work Shop
A Japanese tea instructor Mr. Kajiyama, working at Ochamura (the group company of Oishi tea factory), conducted a lecture of Japanese green tea at Global work cafe on 10th of June.
The content started with introducing different brands of tea, such as ‘Yabukita’, ‘Saemidori’, ‘Tsuyuhikari’ and ‘Okuhikari’.
Knowing the flavor and the feature of each tea, participants carefully selected the tea base, then using their imaginations to add sub-ingredient (such as brown rice, orange peel and etc.) to make their own tea in the world.
You can never imagine how the flavor will be changed by blending.
Aroma of fruity, flowery and roasted, spread throughout the venue, I’m sure everyone is satisfied and feeling proud to bring their own tea back home.
We thanks to all the participants and the support from Adastria Co., Ltd. and Global work cafe Hakata, to share the precious time together.
打造你的專屬茶-日本茶創意工作坊
6月10日,博多運河城的Global work cafe, 舉辦日本茶創意工作坊。活動內容由就職於大石茶園集團的御茶村梶山先生(擁有日本茶資格) 來為各位介紹各式茶品以及其特色與風味。
了解了各式茶的特色之後,讓各位參加的觀眾民眾們發揮創意,為茶添增新風味。
選定基礎茶後,添加了玄米,澄皮等副材料,為茶添上一抹豐富的果香,花香或是烘培的香氣。
專屬茶就完成啦!
參加工作坊的各位朋友們都非常認真細選,絞盡腦汁,相信大家的成品一定很棒!
在此特別感謝各位的參與,以及Adastria以及Global work cafe 的同仁,希望下次還能與各位一同度過愉快的時光!