
今年の「八十八夜」は5月1日です。
立春の日から「八十八日目」であることからその名がついた「八十八夜」の新茶は、昨年の冬からゆっくりと栄養成分を蓄え、春になると少しずつ新芽を出し始めます。養分やうまみ成分が多く含まれている八十八夜の新茶は、美味しい縁起物です。
大石茶園・お茶村の茶師渾身の新茶を、ぜひご堪能ください!
お茶村の店頭販売は5月3日より開始!
・八十八夜招運新茶 春風
・八十八夜招運 深蒸し新茶 青空
・八十八夜招運新茶 薫
・八十八夜招運新茶 旬
In the Japanese traditional calendar, the 88th days after the sun reaches the spring equinox, the tea contains variety of nutrient components such as amino acids, which is the key factor for brewing sweet and delicious tea.
Teas picked after 88th days of spring has different features but are all sweet in common.
Best of the best, our premium fortune new tea are avaiable from May 3rd at Ochamura.
有聽說過八十八夜開運新茶嗎?
從立春開始起算第88天所摘的茶,稱之為「八十八夜新茶」。
八十八夜新茶富含去年冬天開始儲蓄的養分,其營養價值高,風味也最為新鮮甘甜。
古來,其營養成份有助身體健康之說,又將此茶稱為招運茶。
大石茶園・御茶村的「八十八夜招運新茶」預計於5月3日正式販售!
誠摯邀請您一同品嚐一年一度的限量招運茶!